Benarkah Harga Cicak Tokek Mencecah Jutaan Ringgit Sekilogram?

Sekiranya benar seperti dakwaan, maka jawabnya ramai la yang berlumba-lumba untuk mencari cicak tokek yang bersaiz besar. Yela, siapa yang tidak mahu melepaskan peluang keemasan ini. Silap2 dapat 3 ekor cicak tokek pun dah boleh jadi jutawan.

Macam mana pulak cerita yang pasal seorang pemuda dari Sabah yang menemui cicak gergasi seberat 64 kilogram di kawasan hutan sempadan dengan Kalimantan, Indonesia tu? Fuhh..kalau benar..bayangkanlah..tak perlu nak kata RM sejuta sekilogram, kalau dapat RM 100 ribu sekilogram pun memang kaya la pemuda tu.

Kenapa cicak tokek ini terlalu mahal? Daripada pembacaan saya dalam beberapa sumber dalam internet dan juga maklumat dalam berita kat TV3 pada 5 Ogos 2010, khasiat cicak tokek ini mampu mengubati pelbagai penyakit berbahaya. Cicak tokek ini mendapat permintaan yang tinggi dari negara seperti China dan Jepun.

Mereka menemui sebuah fakta baru dalam dunia pengubatan ilmia bahawa cicak tokek ini mengandung suatu zat aktif yang mempunyai sifat theurapetik. Fakta ini muncul seperti hempedu beruang yang dikatakan turut mengandung zat aktif bersifat theurapetik. Zat aktif tersebut yang masih dalam tahap uji klinis tahap 1 telah menunjukkan hasil yang signifikan. Zat aktif yang diberi dengan nama IUPAC Tri-heksipentafenikol mempunyai sifat menghambat pertumbuhan kanser/metastasis sel kanser, melawan HIV dan H1N1 viral.

Sekiranya benar dan menjadi, penemuan ini akan menjadi berita gembira dan menjadi rahmat kepada semua umat manusia.

About these ads

277 Responses

  1. SALAM , SAYA PEMBELI TOKEK YANG BERURUSAN SECARA LANGSUNG DENGAN PENJUAL , MENAWARKAN HARGA CICAK TOKEK UNTUK DIBELI ,

    TOKE YANG DICARI ADALAH JENIS YANG BERBINTIK MERAH

    SENARAI HARGA ADALAH SEPERTI DI BAWAH :

    400 gram – 440 gram = RM 1 Juta – RM 1.2 Juta
    500 gram – 600 gram = RM 1.2 Juta – RM 4 Juta
    600 gram – 700 gram = RM 4 Juta – RM 8 Juta
    700 gram – 800 gram = RM 8 Juta – RM 15 Juta
    800 gram – 900 gram = RM 15 Juta – RM 18 Juta
    900 gram – 1000 gram = RM 18 Juta – RM 23 Juta

    juga mencari tokek 360 gram -390 gram sebanyak 7 ekor dengan kadar harga RM 180,000 – RM 230,000 /SEEKOR
    Dan mencari tokek 310 gram – 359 gram sebanyak 12 ekor dengan kadar harga RM 130,000 – RM 150,000 /SEEKOR

    HUBUNGI SAYA : Izhman 0143000612 dan, email gambar di :tokekbuyer@yahoo.com
    selamat meneruskan ibadat yang afdal di dalam bulan Ramadhan yang mulia ini..
    salam

    • Waa..mahal tul ek harga cicak ni..sape2 yang ada cicak tokek..bolehlah hubungi en. izhman..berbaloi2 tu..

      • aku ado tokek tp 100g bru…ado 8ekor….sape mau bgtaw!!! harga boleh drunding….

    • saya dr sabah nk blik smnnjung..mcmmana nak bawa blik..kalau tk boleh bawa blik..macamna nak jual kat sana..ada ke pembeli dtg ke rumah…???

      • Salam 1 Malaysia,

        kami bersedia untuk ke sabah bagi membeli tokek tersebut asalkan beratnya tidak kurang dari 420g.

        call 016-4049082>Jessy

        Tq.

      • Saya ada pembeli yang sanggup datang ke Sabah untuk membeli cicak ini. Email kan saya alamat dan No telefon di max_ray01@yahoo.com.my.

        p/s**
        kepada sesiapa yang mempunyai cicak ini dan berniat untuk menjual, saya ada pembelinya. Hubungi saya d 0173541581

      • ada yang nak beli tapi 400g ke atas dia boleh datang ke rumah

      • cicak tokek ada lagi ke?

      • brapa gram?for info cal sya 0196189253

      • brapa gram?cal sya for info 0196189253 khairi

    • asalamualaikum….
      saya mempunyai sbuah resort d kelantan dan saya dapati tempat saya itu lubuk kepada tokek membiak.. jenis pelbgai… dan bnyak kelihatan berwarna berbintik merah. saya tidak menangkap nya kerana tidak mempunyai kemahiran menangkap nya… sekiranya benar harga yg saudara nyatakan.. saya sudi berurusan.. angaaran berat 400gram dan keatas.. sekiranya saya bersetuju menjual kan tokek ini.. bagaimanakah cara pembayaran dan pembeliaan akan di lakukan?

      • Salam 1 Malaysia,

        cik boleh call saya..016-4049082>Jessy.

        Kita boleh berunding untuk mendapatkan harga terbaik bagi setiap ekor tokek seberat 420g ke atas yang cik dapat.

      • en suzarin,sekiranya en berminat blh hubungi saya firdaus 0193505462.

      • result kt mane tue>>…saya bminat utk beli..tlg call saya 0193579205

      • en saya sedia beli dan takap tokek..bole hubungi saya 0133574122

      • bape nk jual.kalau ade boleh antar gambar x.bayer comfom ade.kalau berminat hantar gambar dulu,nanti saya turun sana.

        012-5255073 (rizal)
        012-2442408(amy)

    • taiko… kalau cicak warna kuning berbintik hitam putih punya mau beli kah?? berat 310gram dah. saya ada bela juga.

    • saya ada tokek 6 ekor 400 gram tapi ia sekarang ada kat thailand u mau ambil tak…..

      • Salam 1 Malaysia,

        Kami bersedia untuk membeli cicak tokek yang ada sekiranya mempunyai saiz 420g dan ke atas.
        Harga yang di tawarkan untuk tokek bersaiz 420g-500g adalah RM 3.5 juta seekor.
        Sekiranya tokek itu berada di Thailand, kami bersedia untuk berurusan di sana.
        Untuk keterangan lebih lanjut, anda boleh berhubung dengan saya di no 016-4049082>Jessy

      • salam.. klau da lg yg 420g ke ats blh bg thu kt sya,buyer blh prgi ambik smpai thai n indon

      • haiya manyak danger woo kt thailandd

      • bg num tepon u kat i. i contct u. harga boleh runding. ;-)

    • saya ada tokek bru 50gram..harga boleh dirunding

    • saya ad tokek sekor ………??

    • sy ade tokek bintik merah 4kg & 310gram. cmne cara berurusan. cal sy haris 013-3395955

    • saya ade 3 ekor berat antara 300 ke 380 nak jual sekor RM50k

      • cik boleh menghubungi saya 0162372783 atau cik emel kan pada saya saya nak beli

      • klu ada yg 380gram cal sya 0196189253..khairi..harga bole cerita…

    • Salam,
      Saya owner cicak tokek, panjangnya 26 inci..berat anggaran saya adalah 520g ( BELUM PERNAH TIMBANG),
      besarnya lebih kurang 3-4 jari..
      Kpd buyer @ wakil buyer @ broker yg berminat sila hubungi saya.
      Sebelum berurusan PASTIKAN anda boleh kemukakn sekali bukti transaksi
      penjualan/urusniaga tokek yg telah anda berjaya lakukan,TQ
      +60138481883
      mridzuan@ptp.com.my

    • klau sekor brapa???

    • betul ker number tu .. mane tau.. kot2 saya dpt tangkap cicak tu .. selau sye bela je cicak tu , komfom mati ..

    • berusan jual beli di indonesia tokek 800gm?

      • if masih ada, cntact me 0174230918? kita berurusan di m’sia, indon, thailand.

    • Bukan haram ke pendapatan yang diperolehi dari hasil penjualan cicak berkenaan.

      Banyak kat kampung tapi sebab dikatakan haram makan hasil jualan maka kami tak tangkap la…lagipun sekali ia gigit boleh membawa maut kalau x pandai nak tangkapnyer.

      Apapun jika berminat nak dapatkan bekalan, encik boleh la menghubungi zuhairimohamad@yahoo.com tahun ni saja beliau dapat komisen atas angin RM20,000 carikan buyer untuk Cicak tersebut yang diseludup masuk dari negara jiran

    • sy ada tokke 3 ekor.. berat bt masa skg ni 270g.. pjg 15 inci.. kepala besar.. tubuh kecil sedikit brbding dgan kotak rokok.. klu kena dgan hrga sy jual semua..

    • sy ada tokke 3 ekor.. berat bt masa skg ni 270g.. pjg 15 inci.. kepala besar.. tubuh kecil sedikit brbding dgan kotak rokok.. klu kena dgan hrga sy jual semua..
      0109014011

    • saya ada tokek berat 360gram….berapa harga…

    • sye ade 2 ekor cicok tokek yang berbitik merah…berat anggarnye 200g…tel:013-5225787..fb:han wpc.add je.

    • sy ada seekor shj cicak tokek yg berat dianggarkan 300g shj. pnjng 8 – 9 inci.. brapa harga untuk cicak ini? lokasi johor. 0137519092 amir

  2. cicak tokek jenis lain tak nak ker?jenis hitam bintik putih dan mata hijau.

  3. i ada 1 shj

  4. cicak warna hitam,bintik putih,mata hijau mahu beli..

  5. saya punya banyak warna hitam,bintik putih,

  6. Cicak saya warna hitam ade bintik2 putih besar jugak ade lima ekor. Laku ke?

  7. Asmekom, sye nak tanye. Cicak sya ni warna hitam bintik putih. Laku ke tak? Plz bg tau. Pening ni.

  8. saya ada cicak pokey warna kelabu bintik putih tapi ekor putus berat dlm 250g bapa harga

    • hye bro…
      250gram ada berapa..?

      • bro,sy gentle ckp lbh kurang 10 x lbh 30….semua duk 280g ke bwh…….pling kecik 200g…..bole???cite lbh x gne,brg kompem ade……….

  9. laku tak pokey warna kelabu putih n hitam putih

  10. salam, saya ada 10-15 ekor tokek yang beratnya antara 150g – 250g. Tokek yang seberat ini boleh diterima ke tidak? kalau diterima berapa nilainya. kalau sanggup beli saya sanggup hantar dimana-mana destinasi pembeli. Harap balas.

  11. salam, saya ada seekor berat cun2 1.2kg.. saya berada di kuching sarawak.. warna putih bintik merah..

    • blh tak email gambar cicak tu kat email saye….

    • Nazriq:
      I interesting your TOKAY GECKO 1.2KG
      Can u please email its picture to me?
      Email: kcect@yahoo.com
      Please reply ASAP
      Thanks…

    • Blh tak emelkan gambar tu kat sya jika ada lagi lah. kita org beli dgn harga yag tinggi. jika ada apa2 contct me 013-8218386

    • I’m Willing to pay RM1~RM3.++ Million in CASH to anyone who willing to sell they Gekko Gecko. in weight 400gsm above ( Gekko Gecko also known as Tokek or Pokke by local). Interested? PLEASE CALL ME…
      Money transaction is legal, Direct money from W.H.O into your account bank, or Cash. ( WE provide a Lawyer and agreement for you or you can bring your own. )

      IM NOT BROKER.
      W.H.O. (World Health Organization) Direct BUYER.
      0146888518
      Faiz Andrian.
      Faiz350@ovi.com
      Please contact me.
      1KG 30 million

    • Saya boleh deal RM35j … email jak kmk…kmk org kuching juak!!! Senanglah kita berurusan

    • ada lg tak cicak seberat tu..klu ada hubungi sya 0196189253 khairi..

    • boleh ctct me 0174230918..pasti encik puas hati

    • please cntct no 0174230918

  12. ingin tahu berapa harga pasaran bagi cicak tekek bagi berat 500 gram dan sekilogram kerana saya ada memiliknya sebanyak 6 ekor…shafie subang

    • Salam shafie…tlg hubungi sy skrg. 0173900300.

    • Shafie:
      I interesting your 6nos TOKAY GECKO
      Can u please email its picture to me?
      Email: kcect@yahoo.com
      Please replay ASAP
      Thanks……

    • I’m Willing to pay RM1~RM3.++ Million in CASH to anyone who willing to sell they Gekko Gecko. in weight 400gsm above ( Gekko Gecko also known as Tokek or Pokke by local). Interested? PLEASE CALL ME…
      Money transaction is legal, Direct money from W.H.O into your account bank, or Cash. ( WE provide a Lawyer and agreement for you or you can bring your own. )

      IM NOT BROKER.
      W.H.O. (World Health Organization) Direct BUYER.
      0146888518
      Faiz Andrian.
      Faiz350@ovi.com
      Sila Hubungi…

      • salam 1 Malaysia..
        saya owg sarawak dan saya baru mengetahui bahawa cicak tokek berharga.
        dan saya mendapat tahu kat rumah kebun saya di bintagor sarawak ada cicak tokek spti y dinytakan.
        malahan,saya sndri sudah nampk cicak tersebut,dan umah kebun saya juga merupakan sarang cicak tokek tersebut.

        oleh yang demikian,sekiranya saya nk menjual cicak tokek ni dan telah menangkapnya.pihak anda boleh ambik sendri di umh saya kah??

        kalau nk berhubung dgn saya.ne num saya…(0138236484) atau ne email saya arynuelljoseph@yahoo.com

    • lbh krng dlm 8j, blh call sya 0174491496

    • salam.
      klu ada lg cal sya 0196189253 khairi..byr tunai..

    • boleh ctct me 0174230918

    • boleh hubungi saya 0174230918

    • encik boleh contact my number 0174230918

    • please ctct me, if belum di jual o174230918

      • HI =

        PLS CALL ME AT 019-3344697 RGD TOKEK ( 16 / 17 & 18 INCHES ).

        T.Q.

    • ada lagi ke tokek tu,harga tinggi,call 0147393303

  13. call no saye blh?
    atau add saye kat facebook
    nie nick name saye
    idanurliana ileias

    • salam,sy ade tokek tp berat dlm 190-200g..ade 70 ekor,ade buyer nk beli ke dan brp harga ye

    • salam ieda.. nak call camne kalau takde no hp, lg pun nak call pasal ape ek hehehe

  14. sy ada 1 ekor cicak tokek brwarna hitam n berbintik putih n wrna matanya hijau…berat 100g…lau da yang mau beli email kt sy n g tau brapa hrganya….

  15. sesiapa yg ingin membeli tokek seberat 240-280 ada dlm 9 ekor boleh hubungi saya 0175966652

  16. jika sesiapa mahu cicak tokek dengan berat 200g-1kg boleh hubungi saya..0175966652

    • jika ada 350grm ke atas boleh .saya mahu sand kan gambar diatas akhbar metro dan timbangan hari tersebut send pd saya 0137371009

  17. kepada serius buyer sy nk jual benih tokek sebanyak 10 ekor bintik hitam ,besar dalam 2jari….harga dalam 30k boleh nego….hubungi sham 013-4904397

  18. yg berat 100g-200g, berapa harga semasa?ade 5 ekor yg berat dalam 100g++ dan 200g++ utk dijual.

    • saya ingin beli dgn harga yg mahal..sila call saya 0193579205

      • hi, saya ade 80 ekor bawah 350 gram dan sekor 390 gram, hubungi sy Kerol 0192540046 jika berminat

      • sy ade cicak tuh! tpy sye punye msh kecik lg bert nye dalam 250 gram! warna bitik nye kekuningan!!tpi sye xthu cicak sye tuh cicak batu atau cicak original! ape2 hal col 0178761126

  19. betul harga mahal macam ini kah??

  20. siapa nak beli 400g ke atas sms 0175505932

  21. who want 400g ke atas??

    • I’m Willing to pay RM1~RM3.++ Million in CASH to anyone who willing to sell they Gekko Gecko. in weight 400gsm above ( Gekko Gecko also known as Tokek or Pokke by local). Interested? PLEASE CALL ME…
      Money transaction is legal, Direct money from W.H.O into your account bank, or Cash. ( WE provide a Lawyer and agreement for you or you can bring your own. )

      IM NOT BROKER.
      W.H.O. (World Health Organization) Direct BUYER.
      0146888518
      Faiz Andrian.
      Faiz350@ovi.com
      Thank you.

      • urusan jual beli di indonesia boleh tak? tokek berat 800gm. 0103348950

  22. ???

  23. Tuan,saya ade tokek bwarna merah yg tuan maksudkan..tapi,beratnye tak smpai ke 300 gram cuma dlm anggaran 230 gram saje..rasanye,brp harga yg tuan dpt berikan..sekian..

  24. ada 3 ekor tokek bintik merah berat dlm limgkungan 170-190gm seekor .rm 2500 seekor.0192991304

  25. ckp x guno, tembak x kono, barang x ado. ni sume Xda barang ni cerita je lebih

  26. sye ad tokek seberat 180g untuk wat prhiasan je!!!!!

  27. harga terkini—

    400 gram – 459 gram:-

    -Tokek mata hijau (tokek hutanbintik hitam putih atau nama lain geruk RM 1.5m

    -Tokek mata kuning (tokey bintik kuning putih RM 2m

    -Tokek mata merah RM 2.5m (tokek bntik merah putih)

  28. 460 gram – 500 gram:-
    -Tokek mata hijau RM 2m
    -Tokek mata kuning RM 2.5m
    -Tokek mata merah RM 3m

    501 gram – 700 gram:-
    -Tokek mata hijau RM 4m
    -Tokek mata kuning RM 4.5m
    -Tokek mata merah RM 5m

    701 gram – 1 kg:-
    -Tokek mata hijau RM 10m
    -Tokek mata kuning RM 11m
    -Tokek mata merah RM 12m

    • sy ade 4kg & 310gram. cal sy haris 013-3395955

    • saya ade tekek mata hijau panjang saiz botol mineral 1.5liter, berat +-500gm. kalu ada email boleh saya emailkan

    • -Saya ada seekor Cicak Tokek asli punya berbintik merah hijau muda sikit berbentuk bulat,mata merah,kaki yg jenis kembang,bukan jg lurus punya,besar dalam 3 telunjuk jari org dewasa,berat anggaran dlm 300gm berapa harga kau org nak beli kalau saya jual..

    • urusan jual beli di indonesia boleh tak? tokek berat 800gm

      • ya urusan di indonesia , kita boleh uruskan ..please contact 0174230918

    • sye ade tokek bintik kuning!!ade 9 ekor! tpy sy xthu cicak batu or cicak orignl! berat nye 250gram kebawah!

    • DATE = 16-04-11 ( 9.03 AM ),

      DEAR KENZEI,

      I HAVE ONE ” TOKEK BUNGA MERAH ” AT THIALAND NOW AT 600 GM / ABOUT 23 INCHES ( EXCLUDING THE TAIL ).

      THE SELLER ARE ASKING FOR RM50 MILLION, BUT EXCLUDING MY PART.

      IF YOU ARE INTERESTED, THEN PLEASE CALL ME AS WE TO GO TO THAILAND TO MEET THE SLELLER AND MY THAI AGENT.

      ALFRED TAN.

      ( 6019-3344697 ).

    • tolong kasi no telefon untuk dihubungi bagi urusan jual beli tokek. saya ada tokek warna kuning putih n mata kuning.betul ke harga yang diseneraikan tu….

  29. Sekiranya, anda berminat untuk deal dengan saya, sila hubungi saya di talian:-
    Zaki:012-564 0431

  30. Saya dari sarawak ,saya ada 1 oker tokek anggar2 200 gram,tapi bukan yang kamu maksudkan tokek warna lain,saya nak tau berapa harganya sekarang?

  31. saya ada tokek dalam 30 ekor berat 80g-100g.
    nak jual cara borong ..
    sms 0127490842

    • Boy, awak kat mana, sy berani ambik yang berbintik merah shj. Sy kat Johor. Boleh tak email gambar tokek kat alyes_ok07@yahoo.com.my.

      T. kasih

      • alyes.. kalau awak minat dg tekek yang beratnya 250-290 gram sekor, awak leh hubungi saya k, saya ada lebih kurang 100 ekor,
        0173886908 (ahmad)

      • alyes.. minat dg tokek kecik ke, sy ada lebih kurang 100 ekor, berat 250 – 290 tiap sekor, kalau minat sila call sy , 0173886908 (ahmad)

      • bro nie bkn lawak jenaka…sy ade…berat 200g ke 280g…….terang2 ckp,brpa brni amik sekor………..gentle……

      • ZAm~ang simpan ang punya cicak dinding th..280~290 sekoq buyer ambil 1000 ja..mmg buyer brani ambil bnyak th ja..

  32. gecko yang berbintik hitam ada harga yang tinggi juga kah?

  33. yeke jual cicak ni boleh dapat duit sebanyak tu…apa bukti kita boleh percaya…pembeli nak bayar guna ape..

  34. saya ada 3 ekor cicak tokek bintik merah dlm berat 260g.berminat hubngi 0193505462.

  35. I’m Willing to pay RM1~RM3.++ Million in CASH to anyone who willing to sell they Gekko Gecko. in weight 400gsm above ( Gekko Gecko also known as Tokek or Pokke by local). Interested? PLEASE CALL ME…
    Money transaction is legal, Direct money from W.H.O into your account bank, or Cash. ( WE provide a Lawyer and agreement for you or you can bring your own. )

    IM NOT BROKER.
    W.H.O. (World Health Organization) Direct BUYER.
    0146888518
    Faiz Andrian.
    Faiz350@ovi.com

  36. member di sumatera indonesia ada membela banyak tokek bintik merah. anggaran berat 200 – 500 gram.. tapi x tau camne nak anta ke malaysia. ada yg bermnat dan ada jalan bawa masuk ke malaysia?

    • mun bena benda ia ada….kontek kmek qiemi 0138017766

    • sy blh pergi ke sana,sana thu mcm mana nak bawa masuk ke malaysia,ble kte blh jmpe,,

    • awk boleh contact saye..0179575363
      saye blh tlng..

    • salam..ade la abg..
      klu buyer x blh bwk msk..
      buyer akan pergi kt cne..
      berurusan kt malaysia..
      tp nk berat 400g keatas abg
      klu ade lg..contact saye 017-9575363

    • contact 0174230918

    • ada usaha di situ ada jalan…
      Berani hantar gambar ke emel @ 0176483831

  37. Saya dari sarawak ,saya ada 1 oker tokek anggar2 200 gram,tapi bukan yang kamu maksudkan tokek warna lain,saya nak tau berapa harganya sekarang?

    Bos…boleh sms no hp saya akn call Bos…no sya 013-8218386…wakil intrntnal buyer..trma ksh

  38. Saya dari sarawak ,saya ada 1 oker tokek anggar2 200 gram,tapi bukan yang kamu maksudkan tokek warna lain,saya nak tau berapa harganya sekarang?

    En. Winny…lagipun sya dari Sarawak jugak……

  39. betul ke dorg bleh bayo harga bjuta2 ni..

  40. aku ada tokek mata hijau baru dapat ngan kwn berat dah timbang 467gram lebh skit dari besar botol mineral yang singgit tu..nak jual cepat ..pasal aku tak tau nak bg makan apa.

    sila reply cepat tinggalkan no phone..harga boleh deal tp jgn tipu pasal harga aku dah tau harga dia brp kalau berat cam ni..

    kalau boleh buter terus tak mau broker …pasal member aku baru as kene tipu..

    • saya boleh beli, tlg hantar gambar ke no saya..
      017-640 1600
      saya adala owner dari melaka

    • mun agik ada boleh kontek kamek..kamek maok diat dolok benda ia…….sms qiemi 0138017766

    • klaw encik betul2 ade tokek berat 400g ke ats hubungi saya lokasi sy k.l kita akn brurusan yg pnting hant gambar tokek tersbut atas penimbng serta tarikh terkini xpn surat khbr terkini atw gmbar tokek serta ukuranye harga kita bleh bincng encik pasti berpuashti berurusan dgn sy dn harga yg sy bgi trima kasih
      017-4060070-zul-

    • klu ada lg bole cite ngan sya harga cantik..0196189253 khairi..

    • call me 0122873582 harga ats 5j

  41. saya baru jumpe lubuk tokek mata hijau. dh dpt tangkap dr yg kecik sampai 100g. lokasi selangor. sape? ug berminat blh tgk sendiri. sekarang yg dh tangkap dlm 50 ekor. mak bapak die tak sempat tangkap dh lari. kalau nak telor pon ade.

  42. 0162545856

    • saya ada cicak tokek seberat 200g…kalo mahu telefon saya 0145909164

  43. saya ade cicak yg bertompok putih..kulit nye menggerutu..itu kire cicak tokek atau gekko??berat cicak 200g..

  44. Saya berada di Teluk Intan , Perak . Saya ada mempunyai cicak tokek sebanyak 10 ekor yang dibela.

    Purata berat seekor lebih kurang 250gram

    Saya mahu menjual secara borong. Harga boleh dirunding, Sila berhubung melalui nom telefon saya
    019-4239185 -Azid

  45. tokek berat 200-250gram.. ade 60 ekor. lokasi di kelantan. ade yg berminat? berapa harga yg ditawarkan..

  46. available for urgent sale..
    - 8 ekor tokek bintik merah@oren 350gm above..
    - 15 ekor tokek bintik merah@oren 350gm below..

    Pls contact me. Serious buyer only. Low-ballers please keep away. Tq.

  47. sya agen buyer,kmi hnya mbeli tokek yg berat 420g ke ats,hrga bmula 3.4j. pa2 hal blh cntac sya di no 0174491496

    • askum bro murah gak buyer ko ambik …kalo ko ada barang 400gram ke atas jual dengan kami jeah kami beli 15hjuta harga permulaan k… tu 3.2 jyutA harga broker la bro

  48. sayee ada tokek geruk…7 ekor nak jual borong..berat 200g ke bawah..minat..0174897149..ipoh

  49. salam..
    sya ada kwn yg nk jual tokek…
    plg besar berat 360g keatas berbintik merah…
    ade lg 70 ekor yg nk dijual skali gus angaran berat 200g-300g..
    sume cicak dijaga rapi..
    berminat tlg emel saya..
    tq..
    zero2feel@yahoo.com

  50. 310gram & 4kg cal sy haris 013-3395955

  51. saya bminat utk beli dgn harga mahal..sila call saya 0193579205

  52. sape tau brape lama masa nk besarkn cicak ni..dlm masa sbulan brape gram boleh brtambah berat? n macamna cara nk bg cepat besar?

  53. ok jgak 2

  54. mcm menarik je bunyi nye,blh dtng sne la

  55. sy ad tokek dlm berat 220g hingga 300g dlm 500 ekor…smua nyer nk nego…harga 400k…kalu b’minat kol sy k…0142942279

  56. salam.. saya ada kwn mintak tlg jualkan tekeknya,
    berat 250-290 gram, ada lebih kurang 100 ekor,
    ada sesiapa yg berminat sila call saya,
    0173886908 (ahmad)

  57. ada lagi sekor berat 315 gram, berminat call saya,
    0173886908 (ahmad)

  58. kmk ada tokek berat dlm 180g dlm 15 ekok siapa2 mauk meli? berapa kitak offer harga?

  59. siapa ada pegalaman pemeliharaan tokek n berapa pembesaran tokek tersebut ?

  60. saya ada stok tokey gecko 140-270gm 67ekor…berminat??call saya 0142383447 pembeli serius shj.salam tq

  61. 140gm ke bwh ada 43ekor

  62. dear sir
    i have info tokay 500 gram up, 75 cm,how much your bid ? how much my commision ? sorry i have to know cause we can get photo after we buy the owner so we just wanna real BUYER
    best regard
    moh.burhanuddin
    +62 8123142150 or +62 341 5406054
    24 hour

  63. salam, kw ada tokoe berat 210-250gm, jumlah 10 ekor.. berminat call sy.. (harga 70k) neg.. 016 747 9241- mad.. serius buyer

    • hi my name is ryan , i got buyer want buy tokay gecko at a good price pls let me know if you got 420 i can push the price to rm4m . i can only fix the price if i only can fix the price after i get the photo . my service is 10% from the deal

  64. http://WWW.JUALBELICICAKTOKEK.BOLOGSPOT.COM SY SEDANG MENCARI CICAK 200GRM TO 250GRM=100 EKOR DAN 251GRM TO 300GRM=100 EKOR, ADER CICAK BOLEH DEAL 0197714063

    • sye ade 9ekor j!tpi bintik kuning! 250 gram! tpi tak thucicak batu or cicak orgnl

    • ade je 2 ekor ..klu nk col han 0135225787

  65. org malaysia sume tgh kemaruk tokek..pekejadah sume ni

  66. haram klu kte mnjual binatang

  67. i have 300gm gecko for sale…any buyer ? pls reply

  68. Salam Kenal.
    banyaknya pengiklan tokek di blog ini. Ini mesti semua dah bela lama tokek masing-masing kan? jangan tersalah bela tokek yang harga murah sudah lar.

    Daripada:
    Zezebel.

  69. Salam kejayaan…

    Terbaru, saya ada cicak tokek bintik merah dan bintik oren dalam 9 ekor…siapa berkeinginan ?

    Berat dalam 280 gram – 310 gram.

    Harga ikut pasaran..dan boleh runding..

    Hubungi hot line saya 016-7047867

  70. sy ada tokok hijau 200gram 2ekor, 100gram 4ekor, harga blh runding.siapa berminat ctc sy 0136358923/ 0126914489

  71. Greetings, I have a lot of geckos with a weight of 250-290 grams, if anyone interested please send an offer to tokayindonesia@gmail.com

  72. saya ada 4 ekor cicak tokek(gecko)

    = berat lebih kurang 700grm seekor.

    genuine buyer plz.tq

    • fion,
      u duk area mane???
      leh bagi email?

    • sya berminat bole hubungi sya 0196189253 khairi..

      • DATE = 16-04-11 ( 9.33 AM ),

        HI KHAIRI,

        I HAVE ONE ” TOKEK BUNGA MERAH ” AT THIALAND NOW AT 600 GM / ABOUT 23 INCHES ( EXCLUDING THE TAIL ).

        THE SELLER ARE ASKING FOR RM50 MILLION, BUT EXCLUDING MY PART.

        IF YOU ARE INTERESTED, THEN PLEASE CALL ME AS WE TO GO TO THAILAND TO MEET THE SLELLER AND MY THAI AGENT.

        ALFRED TAN.

        ( 6019-3344697 ).

    • flon.. kalau masih ada lgi tokek tu, tolong hubungi sy k
      (0173886908) ahmad

    • if msh ada, sila contact 0174230918

  73. selamat sejahetra. saya sudah tangkap cicak tokek tetapi ekor putus masa saya tankap.saya ingin jualnya tapi saya nak tahu berapa harga cicak itu.

  74. callme 017-9000164

  75. fion,
    u duk area mane???
    leh bagi email?
    @ contact.

    serius buyer.

  76. Sy dh bela tokek ni semenjak 2008…
    masa tu sy tk tahu benda ni berharga ..
    time tu pun sy bela sebab muka ni cute sgt..
    tp kang ni sy x mampu nk bela sbb dh besar sgt..
    rmh pn dh jd tmpuan org ramai…
    ramai nk beli dgn harga rm1juta-rm5juta…
    berat 1.5kg,mungkin lbh sbb tu berat dia 3 mggu lps…
    ekor dh putus sbb masa timbang,dia mgamuk x tentu pasal…
    ada sesiapa nk beli ke?

    • lokasi tokek di mana? harga adalah lebih lumayan dari harga tersebut. sila call saya di nombor 0174565469

      tq

    • pls call me 0173521287 – lazi.. saya beli harga rm200j..

    • 1.5kg timbang sebelum ekor putus ke?
      jika brg confrm ada, sila ukur panjang dan berat terbaru.
      4 info untu price boleh contact 0174948427

    • boleh call saya untuk harga yang lebih puas hati….0136803585

  77. kamek pengcari ( Hunter ) tokek / kogo / gecko area sarawak.. sp2 mok meli berat dlm 180g-299g boleh kontek kmk kat email accelfreak@yahoo.com.my..

    0135775603. klo bleh PM harga seekor mengikut berat. ROGER!

    • tokek bintik merah 260g-299g hanya dapat dibeli melalui pakej 4 ekor. sekiranya saudara mempunyai lebih, maka ianya hendaklah mencukupi 4 ekor samada 4 , 8 , atau 12 ekor…

      sekiranya berminat, boleh lah call kami di area kuching. juga membeli tokek lebih besar dgn hrga semasa.

      013-5649981 syed
      017-4565469 jasmin

      terima kasih

  78. Salam,

    saya ade tokek warna cream bintik2 merah oren 390gram sekor dan 80 ekor berat 350 gram ke bawah, serious buyer can cal me 0192540046 ( Kerol)

  79. ak ad tekek,,,nk x???ad 10ekor,,,,tp,,,bkn bintik merah,,,,warne hijau je,,,x besar2 pon,,,nk x,,nk x,,,

  80. lupe plak,,,ni nom tepon sye,,,017-2096090

  81. aku ada tokek 107 ekor…berat 200 hgga 300g….harga bleh runding…berminat cntct aku 0137179477

  82. sy ada tokek seekor..brat 435 gram…spa mau beli call sy…0129369390…..tokek ada kt indon…..harga boleh runding…segera…nnt org lain ambik…

  83. blh call saye 0179575363..
    semua blh diuruskan..
    blh jual ngan harga tertinggi

  84. sy ada tokek sekor..bintik2 merah..brat 350 gram…spa mau beli call sy…0134899279…..

  85. Adakah anda ditolak pinjaman oleh bank atau apakah anda harus cepat
    Pinjaman untuk membayar bil anda dan dept, Adakah anda mempunyai usaha yang
    Tidak berjalan dengan baik kerana untuk membiayai miskin, Adakah anda memerlukan pinjaman kepada
    Membeli rumah, Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menghantar anak-anak anda ke sekolah.
    Cukup contact MICRO FINANCE SYARIKAT untuk detail
    pada email program kami pinjaman kami hari ini: micro2finance@live.com
    Salam
    Michael

  86. Saya Bersedia membayar RM1 RM5 ~. + + Juta dalam bentuk tunai kepada sesiapa sahaja yang mahu menjual Tokek mereka berat 400grm ke atas (Gekko juga dikenali sebagai Tokek atau Pokke oleh tempatan). Tertarik? PLEASE CALL ME …
    Wang transaksi yang legal, wang terus dari WHO ke akaun bank anda, atau TUNAI. (KAMI memberikan Peguam dan perjanjian untuk anda atau anda boleh membawa sendiri.)

    W.H.O. (Pertubuhan Kesihatan Dunia)
    0123387351
    Lazi.

    • DATE = 16-04-11 ( 10.10 AM ),

      HI LAZI MAT,

      I HAVE ONE ” TOKEK BUNGA MERAH ” AT THIALAND NOW AT 600 GM / ABOUT 23 INCHES ( EXCLUDING THE TAIL ).

      THE SELLER ARE ASKING FOR RM50 MILLION, BUT EXCLUDING MY PART.

      IF YOU ARE INTERESTED, THEN PLEASE CALL ME AS WE TO GO TO THAILAND TO MEET THE SELLER AND MY THAI AGENT.

      ALFRED TAN.

      ( 6019-3344697 ).

  87. SAYA ADA TOKEK SEBERAT 365 GRAM,
    SEEKOR SAHAJA,KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMBELI SILA HUBUNGI SAYA,010-5333022
    HARGA BOLEH DI RUNDING,
    1 EKOR TOKEK DI JUAL RM 188 RIBU SAHAJA.

  88. kalau saya ada tokek 300g brp boleh laku.. ada sekor jer…

  89. cicak bintik itam kire tokek jgk k?

    sy ade bykkk…

  90. Saya ada tokek anggaran berat 240 gram. Laku ke? nak jual tp tak tau kat mana.. ada seekor je.. area Kota Tinggi, Johor. blh contact 0177331715

  91. ini semua cite bohong…… cakap dan sembang kosong jer…. barang dah depan mata…. duit xder nyer…. cubalah korang cari ada x orang yang dah berjaya jual…..

  92. saya owner tokek berat 320g seekor panjang 16’3 inci, 340g 3 ekor panjang 17 inci – saya nak jual 4 ekor dgn harga rm180k. barang berada di cheras jika berminat sila hubungi saya – 0123387351 – lazi

  93. saya owner tokek berat 320g seekor panjang 16’3 inci, 340g 3 ekor panjang 17 inci – saya nak jual 4 ekor dgn harga rm180k. barang berada di cheras jika berminat sila hubungi saya – 0123387351 – izal

    • berat 320g panjang tak kurang dari 17″
      panjang 340g panjang tak kurang 18″
      kalau 16’3″ tu bawah 300g bro, kalau tul2 17″ tu baru 300g ke 310 je hehehe

  94. ada ke pembeli tokek ni??????

  95. aku nak bela cicak biasa sampai besar… leh serupa macam cicak tungkik nih hahahaha

  96. aku cam beminat la nk beli sekor..yg murah2 xde ke?serius ni..x kisah bpe gram..nak sekor je wat bela geli2 hati..klu bley nk bintik merah..budget dlm rm50-rm100 je..aku duk jb..xde x?:)

    • saya ada dalam 100g harganya rm300 seekor, lokasi di butterworth, penang. berminat sila call 017-4392685.

  97. saya ada tokek berat 800gm di indonesia. siapa berminat hubungi saya 0103348950. urusan jual beli di indonesia

  98. aku ade cicak tokek kaler coklat bintik2 hitam seberat 200gram ke atas kot? kalo nak beli sms saya ke nombor 0145909164… or email shahrul93_heherk@yahoo.com
    area sarawak..

  99. sya ada cicak tokke sebanyak 20 ekr. angran berat dlm 200-270grm yg berminat ingin menbeli dengan harga lumpsum sila call.010.2725586.

    • salam…saya ada 7ekor cicak gerco,nk jual RM10K,secara borong..kalu seekor dikira harga lain..berat sekitar 200g ke atas..berminat boleh hubungi saya di no ini 0148231643..fahmi

  100. salam…saya ada cicak gerco 7ekor,nak jual secara borong..berat sekitar 200g kebawah dan ada yang berat 200g keatas..harga RM10k kalau secara borong,kalau seekor di kira harga lain..kalau berminat boleh hubungi saya di no ini (0148231643)..fahmi…

  101. saya hanya ingin tahu buyer yang ingin berurusan terus untuk 700g saya tak mahu broker atau cerita kosong… tolong bagi tahu jika betul .. tapi untuk maklumat barang tu masih belum di tangan saya hasil cari org2 saya di seluruh kawasan .. terdapat barang ni… baru sahaja saya dapat info berkenaan kami telah dapat 2 ekor diatas pokok kelapa di kawasan pulau yang jauh di luar negara .. jadi barang itu akan masuk dalam masa terdekat

    • hi, mr raf..i adalah wakil buyer yg terlantik, jika u ada tokek dan betul2 ingin berurusan u boleh tinggalkan no fon u, n kita oleh berbincang, kitasendiri akan turun kesana. jika barang masih di luar negara spt Myanmar, Indonesia dan Philiphines kita boleh uruskan dan kita pernah uruskan..Harga?? u sendiri boleh buka harga pada pihak kami..u akn direct degan buyer, not broker ok..

  102. saya ade tokek 100grm keatas 5ekor sape berminat pls contact 0195439444 rizal

  103. betul ke tahun ni, kalau nak bela cicak ni kena ada lesen.

  104. Salam.
    Tawaran 2 pakej menarik tokek kecil ori !!!

    # Kepada owner/wakil owner tokek original 320gm – 399gm
    * Buyer akan turun ke lokasi owner
    * Pembayaran CASH selepas timbang
    * Nyatakan bilangan tokek, berat, lokasi dan harga owner.

    # Kepada owner/wakil owner tokek original 250gm – 310gm.
    * Buyer akan turun ke lokasi owner
    * Pekej 50 ekor
    * RM2500/ekor
    * Proses 4 hari
    * Pembayaran CASH
    * Pastikan binatang TIDAK LUKA, TIDAK CACAT.
    ( Sms lokasi, berat, panjang, bilangan tokek, harga owner, nama owner ke no 0174230918 )

    • salam sya……..abg saya cicak tokek 310gram(seekor),,,,200gram(2ekor)..jika sya berminat sila call saya 0148809344.kuching sarawak.

    • DATE = 16-04-11 ( 9.23 AM ),

      HI,

      I HAVE ONE ” TOKEK BUNGA MERAH ” AT THIALAND NOW AT 600 GM / ABOUT 23 INCHES ( EXCLUDING THE TAIL ).

      THE SELLER ARE ASKING FOR RM50 MILLION, BUT EXCLUDING MY PART.

      IF YOU ARE INTERESTED, THEN PLEASE CALL ME AS WE TO GO TO THAILAND TO MEET THE SLELLER AND MY THAI AGENT.

      ALFRED TAN.

      ( 6019-3344697 ).

  105. saya dr kuching sarawak….abg saya ada cicak tokek yg sberat 200gram-310gram.sape yang berminat untuk membeli sila call no 0148890344

  106. DATE = 16-04-11 ( 9.23 AM ),

    HI,

    I HAVE ONE ” TOKEK BUNGA MERAH ” AT THIALAND NOW AT 600 GM / ABOUT 23 INCHES ( EXCLUDING THE TAIL ).

    THE SELLER ARE ASKING FOR RM50 MILLION, BUT EXCLUDING MY PART.

    IF YOU ARE INTERESTED, THEN PLEASE CALL ME AS WE TO GO TO THAILAND TO MEET THE SELLER AND MY THAI AGENT.

    TAN.

    ( 6019-3344697 ).

    • Ok boleh encik ..janji bagi gambar dengan kod yg kami sedia kan tu je pastu suru owner dtg ambik saya dengan buyer datang di airpot thailand …nie no saya 0138260845 janji barang betol2 benar dan pihak encik bagi kerjasama dengan kami

  107. sy ada tokek tp bintik wane puteh???
    ada spe2 yg ingin membeli????sila email sy..

  108. saye ade 3ekor cicak tokek anggaran dalam 120gram klau berminat hubungi saye 0177994058

  109. sy ade cicak tokek anggarannye dlm 250g…2 ekor…
    no fon 0135225787@add me fb:HAN WPC

  110. hai….sy da tokek yg berat 280gram 3 ekor bintik merah…..nak tau lanjut sila hubungi di no 0195762830 @ 0147435425

  111. sy ada 150g-250g=104ekor….siapa berminat cal sy-0132632632-an

  112. salam..
    saya ad tokek merah 4ekor..
    anggaran berat setiap ekor dalam 200-270gram..
    ”direct owner”
    sesiapa berminat call 0147059355(24 jam on call)
    area selangor..luar selangor tidak dilayan…
    gambar ada..

  113. salam 1 malaysia… saya mempunyai dua ekor cicak tokek yang berat nya 150gram dan 190 gram…sesiapa yang berminat dan ingin membeli cicak tokek boleh hubungi saya di no 012-3844270 (ijat)

  114. salam 1malaysia, jika sesiapa ada tokek bintik merah 430g ke atas di luar malaysia, sila call saya,
    buyer saya sedia turun kesana, asalkan ikut prosedur yang betul, terimakasih,
    0173886908 (ahmad)

    • sy ade tokek bintik merah brt 130g..nk lego trus x mau smpan2…brape bleh dpt??

  115. ku betul lah cicak tokek harga mahal..aku minta tak yah banyak lah..rm 50,000 cash utk 250gram..yg bnyk bagi e-mail kat website nie pun banyak merapu…yg broker pun bnyk yg kencing…

  116. Korg suma merapu byk la…kalo btl cicak tokek nie rega berjuta-juta, org suma dh berenti keje pastu gi bela n tangkap cicak tokek…bayar berjuta-juta konon.

    ntah2 nanti nasib korg jadi cam mamat yg kene culik kat filipine.

    Kencing banyak la korg nie.

  117. i nak harga baru

  118. i have tokek…How to sell???i’m Indonesian…my tokeks size around 300gram up…this is my email ; hafidwijaya1515@yahoo.com.Thanks for the attention…

  119. ada kah yg berminat kepada tokek batu |? coll 014-5508291
    \

  120. saya DIRECT BUYER ingin beli tokay 420gm keatas / 420kebawah sekurang-kurang 10ekor ., dengan cara WHO . Sila tangkap gambar berserta detail tulis atas kertas dan hantar ke email javcy@yahoo.com dengan number telephone .
    detail gambar ,
    kod : javcy
    berat:
    panjang:
    tarikh :
    masa:

    0164783169 ( LEE ) / javcy@yahoo.com

  121. nak beli cicak tokek…300g ke atas….kuching sarawak….col/msg 0198467305..

  122. KALAU ADA YANG BERMINAT DG TOKEK BOXER SIKLA MSGH SAYA,
    ADA 3 EKOR BERAT 440-465G .
    0173886908 {AHMAD}

  123. saya ada tokek beratnya anggaran 400gram keatas bukan boxer..sapa berminat hubungi saya 0123478927..

  124. saya ada tokek bintik merah 500gm lokasi di Sarawak, sesiapa yang berminat untuk beli boleh call no. 0132173725. Serious and genuine buyer only.

  125. masih de org nk beli tokkek ke skg ni? lama sy x dengar pasal tokkek.

  126. Saya ada Gekko 325g 2 ekor
    (susut dari 350g)
    (last timbang bulan posa Ogos 2011).

    Ada yang minat nak beli ? (yang serius sahaja)
    tlg sms 010 6003488 (Mohd)
    lokasi : Alor Setar, Kedah

  127. Apa macam dengan pembeli pembeli tokke masa tak dak benda semuanya nak cari tapi bila dah ada batang hidung tak nampak. sembang boleh lah .maklum hanya guna ayaq lioq saja

  128. sapa ada tokek merah panjang 16 inci ke atas / 320g ke atas hubungi andek 013 8308335 / 013 5770090

  129. hhmmm…tokek tokek..

    takde kuar pape pun cite jutawan tokek..
    cite jual juta2,nak bli separuh helai paper masuk cite pun tak mampu…

    helo umat sekalian,bagi bukti sahih dlu baru gempak cite.barang kawalan@what ever la.klu betulla,dh lama pihak tertentu heboh kat media,tokek tak bleh d tangkap sbb kawalan..

  130. hi, sekarang 420g tokek bintih merah berapa harganya?

  131. tokek bintik merah tu nk tokek batu ke tokek bunga?
    Lagi 1 .. tokek bunga klu xsilap sy klu nk sentuh kne pkai glove .. btol ke?

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: