Katy Lim Li Lian Hina Islam Dalam Facebook

Seorang wanita yang dikenali sebagai Katy Lim Li Lian telah menghina Allah melalui laman Facebook. Gerakan Pemuda Prihatin Putrajaya (Gempur) pun telah membuat laporan polis agar siasatan dapat dibuat seterusnya tindakan dapat diambil keatas wanita itu.

Aku pun heran kenapa la si Katy Lim Li Lian ni tak puas ati sangat ngan Allah dan agama Islam. Tapi yang pastinya tentulah sebab kurangnya kewarasan, tambahan pula buat sesuatu tanpa berfikir panjang. Ngko tunggula Katy Lim Li Lian..mana ngko nak lari..walaupun dah tukar profile Facebook tu..lambat laun kantoi jugak nanti.

Kepada korang semua..aku nak pesan la..kalau nak keluarkan statement tu..berfikirlah panjang-panjang dulu..yang paling penting..berfikiran waras. Jangan keluarkan statement yang boleh menyentuh sensitiviti agama, bangsa dan kaum lain. Kalau ada selisih faham pun ngan seseorang yang bukan sebangsa atau seagama ngan korang, tak perlulah korang nak keluarkan statement yang menghina agama dan bangsa diorang. Tak adil macam tu. Hiduplah ngan harmoni di negara kita Malaysia ni.

Aku rase ada baiknya kalau Facebook boleh tapis statement yang berunsur penghinaan kepada sesebuah bangsa dan agama bagi mengelakkan berlakunya kejadian yang tak diingini.

%d bloggers like this: